Apple iPhone 3G vs. 3GS - test výkonu

21.07.2009 09:56

Nový iPhone 3GS má sice několik softwarových vylepšení, ale jeho hlavní předností oproti iPhone 3G by měla být rychlost (proto S jako Speed). Jak to tedy je? Jak si tedy nový iPhone stojí v praxi? Vyplatí se jeho nákup? A jak je na tom v porovnání s konkurenčním Palm Pre?

Parametry iPhone 3G a 3GS

Z tabulky je vidět, že nový procesor ARM A8 byl velmi modernizován. Jednou z největších inovací je výrobní technologie v iPhone 3GS je 65nm. Tak jako u stolních PC platí, čím menší výrobní proces, tím menší spotrřeba (proto větší výdrž na baterku) a větší rychlost. Výrobní technologie však nepřímo souvisí s teplotou. Díky nižší teplotě procesoru pak mohli vývojáři zvednout clock speed (frekvenci procesoru) na 600MHz, což je oproti původním 412MHz určitě znatelný posun.

Dále si všimněte pipelines, které rozdělují zpracování jedné instrukce mezi různé části procesoru a tím dosahují možnosti zpracovávat více instrukcí najednou (to se bude hodit u nových her). Rozšíření L1 a L2 cache je pak další výkonnostní bonus ikdyž ne tak markantní jako nárůst frekvence.

Rychlost internetu přes wifi

Rychlost spouštění aplikací

Jak vidíte z naměřených hodnot, iPhone 3GS je opravdu rychlík. Stačí se podívat na jeho 122 procentní nárůst výkonu oproti iPhone 3g a máme jasno. Na rychlost v reálu se můžete podívat v následujícím videu.

A co Vy, plánujete koupi iPhone 3GS??? Podělte se s námi v diskuzi.

zdroj: Anadtech.com

Zpět

Diskusní téma: Apple iPhone 3G vs. 3GS - test výkonu

Datum
Vložil
Titulek

ROZDILY

Poradte my pls jake jsou rozuzdily mezi 3g a 3gb krome toho ze je 3gb rychlejsi dik

Datum
Vložil
Titulek

co na to říct

Já svuj iphone 3G vyměním až tak za dva roky a za tu dobu doufám, že už bude iphone lepší než iphone 3GS.

Datum
Vložil
Titulek

ja bych ho i koupil

No ja bych si ho i koupil, ale jsem student a 3G mi zatím stačí. Kdyby nestál tolik, tak by do něho i šel.

Datum
Vložil
Titulek

Re

přesně tak

Datum
Vložil
Titulek

3G vs 3Gs

Ja mam svuj 3G koupeny za dost tezke penize a myslim si ze kupovat v dnesni dobe 3GS kdyz uz mam 3G je blbost nebot zmnen je tam minimum

Vyhledávání

© 2009 Všechna práva vyhrazena.