Mega recenze Rolando 2: Quest for the Golden Orchid

06.07.2009 20:20
  • Vydavatel: mgmoco, ltd.
  • Vydáno: 1. července 2009
  • Velikost: 56,1 MB
  • Lite verze: ANO
  • Cena: 7,99 euro
  • OS 3.0 kompatibilní: ANO

Tak a je to tady. Dlouho očekávané pokračování veleúspěšné hry Rolando je tady s podtitulem Quest for the Golden Orchid. Již první díl vzbudil poprask nejen díky skvělému ovládání, ale i díky dobrému příběhu. A jak si vede nový díl?? Přináší nějaká vylepšení, nebo je to jen nadstavovaná kaše za účelem finančního zisku? Na to vše se Vám pokusím odpověďet v této první české recenzi.

                        Vítejte ne ostrově                                      Aplikace Vám posílá push notifikace            

Začínáme

Ihned po spuštění Vám aplikace oznámí, že by Vám ráda posílala Push notifikace, tuto volbu můžete zakázat. Bohužel jsme po dobu recenzování neměli možnost tuto vymoženost vyzkoušet.

Další, co Vás zcela jistě alespoň trošku pobaví je velmi vtipné menu hry, kde Rolandové padají z houpající se lodi a mají velmi vtipné hlášky, které si můžete prohlédnout na obrázcích kolem. Po kliknutí na start se konečně ocitáme na ostrově. Tedy zpočátku na lodi.

Na začátku přijíždíte na ostrov a jdete se ohlásit králi. Spolu s Vámi se však na ostrov dostala záhadná chřipka na kterou existuje pouze jediný lék a to sice květy orchideje, které rostou pouze na vrcholku hory na ostrově. Takže se musíte spolu s Rolandy na příkaz krále vydat až na vrcholek hory pro květ orchideje. Cesta však nebude snadná, čeká Vás přes 45 levelů plných puzzlů a logických hádanek.

                        Příjezd na ostrov.                                                         Rolandí král

 

 Vzhůru na cestu

Prvních pár levelů je pouze tutorial, který Vás seznámí s několika novinkami a připomene ovládání hry, které se však nezměnilo, což je jen dobře. Jednou z novinek je např. nový typ překážek tzv. "Royal doors". Tyto dveře může otevřít pouze královská krev, nebo nový druh bomb, které mohou přilnout i na zdi.

Tím ale výčet novinek nekončí. Ve hře totiž narazíte na nové typy Rolandů a to na větší a menší rolandy a tzv. commanda známá již z předchozích dílů. Potřebujete použít spínač na konci úzkého tunelu?? Není problém. Použijte malého Rolanda a ten otevře dveře pro většího atd.

Tou největší novinkou je ale to, že Rolandové umí plavat. Ano čtete správně, umí plavat. Někteří dokonce dokáží zadržet dech pod vodou. Tato novinka otevírá možnosti pro další novinky a puzzly, kterých je ve hře opravdu požehnaně.

Další velkou novinkou je grafické zpracování, které je ve 3D. A nutno říci že mu to velmi sluší. Také hudba je velmi pěkná a podmanivá, stejně tak jako roztomilé žvatlání rolandů. A ještě dlouho si ji budete pobrukovat. Prostředí hry se od minula velmi změnilo, většinu hry budete trávit na plážích a v džungli. Podíváte se také do vesniček a temných lesů, či do podzemí a samozřejmě pod vodu. Jak si tedy Rolando 2 stojí?

Verdikt:

Rolando 2 je hra, která opravdu stojí za koupi i přes vyšší cenu. Její rozsáhlost a naprosto fascinující hratelnot Vás popadnou za límec a dlouho nepustí. Rozhodně se jedná o jeden z tzv. "must have" titulů.

Hodnocení: 5/5

 

                                   

Zpět

Diskusní téma: Mega recenze Rolando 2: Quest for the Golden Orchid

Datum
Vložil
Titulek

R2

Nej hra a za tech 5 €ur to opravdu stojí

Vyhledávání

© 2009 Všechna práva vyhrazena.