Recenze: Air mouse - ovládání PC na dálku

17.07.2009 10:41
  • Vydavatel: RPA, Tech
  • vydáno: 3. července 2009
  • Velikost: 0,7 MB
  • Lite verze: NE
  • Cena: 1.59 Euro (sale)
  • OS 3.0 kompatibilní: ANO

Dnes se podíváme na velmi zajímavou aplikaci Air Mouse, která umožňuje ovládání Vašeho Mac/PC pomocí iPhone. Taková aplikace dlouho chyběla a až na pár vyjímek se nic podobného neobjevilo. Jak si tedy autoři aplikace poradili s pomerně těžkým úkolem v podobě ovládání PC a MAC pomocí dotekového displaye iPhone? Na to se podíváme v dnešní recenzi.

 

Jak to vlasně funguje?

Princip aplikace je poměrně jednoduchý. Váš iPhone se spojí přes Wi-fi či 3G sitě spolu s Vaším PC/MACkem a plní úlohu myši/klávesnice. Ještě před stáhnutím aplikace musíte mít na Vašem PC nainstalovaný virtuální server pro aplikaci Air Mouse, který si můžete stáhnout zde.

Fungujeme..

Po nainstalování imaginárního serveru na Váš PC, Vám již nic nebrání ovládat PC na dálku. Nutno ještě řict, že server, který si nainstalujete do PC není nijak nebezpečný, nebo hardwarově náročný. Program se spouští automaticky se startem Windows. Po spuštění aplikace se iPhone připojí k Vašemu PC a ovládání je již aktivní.

A co že se s tím dá dělat?

Spousta věcí. Aplikace je totiž kompatibilní s Windows Vista/XP či MAC OS a také s většinou nejběžnějších programů. Umožňuje také plné ovládání nejen Windows programů jako Internet Explorer a Media Center, ale i mnoho dalších programů. Při testování si bez problémů rozuměla s Firefoxem, Google Chrome a KMPlayer. Po spuštění aplikace si vyberete zda chcete zobrazit klasickou myš, nebo pouze touchpad, klávesnici, ovládání WMP, internetu a F tlačítka.

Zobrazení klávesnice, nebo F tlačítek.

Všechny výše uvedené funkce fungovali bez sebemenších problémů na Windows Vista 64 bit. Ovládání myši je vcelku přesné, jen je však třeba nížit citlivost v nastavení. Co se psaní na klávesnici týče, připadalo mi trošku pomalejší, snad to příští update opraví. Po překlopení iPhone do landspace modu se Vám pře celou obrazovku zobrazí klasický touchpad. To je vhodné třeba pro surfování webem.

Touchpad přes celý display.

Skvělá koupě..

Ano přesně tohle si o aplikaci myslíme, za cenu 1,59 Euro je to opravdu výborná věc, která potěší. Škoda jen té nutnosti mít nainstalovaný virtuální server na Vašem PC.

Hodnocení: 4+/5

 

Zpět

Diskusní téma: Recenze: Air mouse - ovládání PC na dálku

Datum
Vložil
Titulek

Problem

Vypadaaa to moc dobře jenže mi to nehcce nejiiit počííítač nevííte co s tiiim???

Datum
Vložil
Titulek

super

tak toto je fakt mazec...

Vyhledávání

© 2009 Všechna práva vyhrazena.