Recenze Assassins Creed na iPhone - hodně muziky za málo peněz

09.07.2009 08:34
  • Vydavatel: gameloft
  • Vydáno: 22. června 2009
  • Velikost: 130 MB
  • Lite verze: ANO
  • Cena: 3,99 euro
  • OS 3.0 kompatibilní: ANO

Další hrou na kterou se podíváme je dlouho očekáváná akce od gameloftu a tou je samozřejmě akční pecka Assassins Creed: Altairs Chronicles. Hra Assassins Creed je známá především díky obrovskému úspěchu, který zaznamenala  na PC. A jaká je hra na iPhone? Bude stejně úspěšná? Už teď lze říci, že hra je naprostý klenot mezi iPhone hrami i když samozřejmě na svého PC bratříčka něco málo ztrácí a najde se i pár mušek. Dost už ale teorie, pojďme se podívat na hru samotnou.

assassins creed iphone

Jak vidíte hru má na starosti opět studio gameloft.

O čem to vlastně je?

Děj hry je zasazen zhruba do 11. století. Vžijete se do role nájemného zabijáka Altaira. Vaším úkolem bude stejně jako v PC verzi zabít určitý počet lidí, kteří se nějak provinili. O příběhu nebudu více prozrazovat, protože je velmi dobrý a podobný PC verzi, jen snad doplním, že se zde nesetkáme s Desmondem, známím z PC verze.

assassins creed iphoneassassins creed iphone

Po zapnutí hry Vás čeká krásné intro v HD rozlišení, které doporučujeme shlédnout.

assassins creed iphoneassassins creed iphone

Po načtení hry Vás zcela jistě překvapí další věc a to sice samotná grafika hry. O grafice by se dali psát celé strany. Lze však říct, že na poměry mobilních telefonů je velmi dobrá a skvěle animovaná. Prostředí působí velmi dobře a přirozeně, lidé se procházejí po ulicích, baví se spolu, pokřikují na Vás, když způsobíte rozruch atd.

assassins creed iphoneassassins creed iphone

Další milou věcí je velmi povedený dabing, hlavních postav. Je vidět, že dabing je opravdu profesionální. Herní náplň je stejná jako v PC verzi. Občas budete muset někoho trošku zbít aby promluvil atd.. K dispozici máte stejné zbraně jako v PC verzi. Hidden Blades ale používáte pouze k zabíjení Vašich hlavních cílů. Jinak máte k dispozici silný a slabý útok mečem a pěsti.

assassins creed iphoneassassins creed iphone

I mušky se najdou

Ano, je to tak, i tato jinak skvělá hra má pár chybek. Tou hlavní bych označil ovládání, které je poměrně citlivé a občas trošku zmatené. Toto zamrzí hlavně při lezení po zdech, kde je potřeba velmi opatrně pohybovat s pohybovým kurzorem. Další menší výtku bych měl k nepřátelům, ti jsou pomerně "tupý" a snadno se zabíjí, naopak akrobatické kousky jsou díky nepřesnému ovládání poměrně stresující.

assassins creed iphoneassassins creed iphone

 Verdikt:

Hra jako celek je velmi dobrá a rozhodně si zaslouží vysoké hodnocení  díky skvělé grafice, příběhu, dabingu a dlouhé herní době. Na druhé straně má však pár chybiček, které občas trochu kazí dojem ze hry. Jedná se ale o další "must have" titul, takže neváhejte.

Hodnocení: 4/5

 

 Autor: Libor Novotný

 

Zpět

Diskusní téma: Recenze Assassins Creed na iPhone - hodně muziky za málo peněz

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Vyhledávání

© 2009 Všechna práva vyhrazena.