Recenze: Brushes - takové (ne)obyčejné malování

11.07.2009 16:15
  • Vydavatel: Steve Sprang
  • vydáno: 8. února 2009
  • Velikost: 1,9 MB
  • Lite verze: NE
  • Cena: 3,99 Euro
  • OS 3.0 kompatibilní: ANO

Steve Sprang je opravdu obdivuhodný chlapík. Jeho největší zálibou je malování a podle všeho i Apple iPhone. Rozhodl se proto, že si udělá vlastní aplikaci ve které bude možné si kreslit na jeho iPhonu, kdekoliv se mu bude chtít. A jak si usmyslel, tak se i stalo a Steve vydal aplikaci Brushes. A jak to dopadlo? Na to se podíváme v naší další recenzi.

BrushesBrushes

Takhle nějak to začíná. Rozvrhete si kde co chcete mít pomocí tenkého štětce a nakreslíte si základní tvar.

 

Aplikace Brushes je k dispozici na Appstore za cenu 3,99 Euro a již teď lze říct, že opravdu stojí za to. I přes svou malou velikost 1,9 MB nabízí neuvěřitelně komplexní nástroj na kreslení a malování. Princip je jednochý, prostě jezdíte po display prstem a kreslíte. A jak to funguje v praxi? Překvapivě skvěle a jednoduše a při tom je to tak zábavné, že to klidně strčí do kapsy mnoho stejně drahých her.

BrushesBrushes

Po základním tvaru si silně obtáhnete základní tvary. A můžete začít přidávat první barvy.

A jaké nástroje Brushes nabízí?? V podstatě máte na výběr pouze tři nástroje. Barvu pozadí, barvu štětce a tloušťku štětce. Zdá se to možná málo, ale není tomu tak. Jaká "mistrovská díla" se dají za pomocí těchto jednoduchých nástrojů vytvořit můžete vidět na okolních screenshotech a ve fotogalerii. Několikrát jsem se přistihl jak podvědomě myslím na to, jak dokončím ten a ten obrázek. Během recenzování jsem s Brushes trávil kažkou volnou chvíli a to např. i v autobuse a musím říct, že něco tak skvělého jsem dlouho neviděl.

BrushesBrushes

No a takhle nějak může vypadat skoro hotový obrázek.

Další z nástrojů, které je třeba zmínit je nástroj pro vracení se o několik  kroků vpřed a vzad, který Vám mnohdy přijde jistě vhod. Nepovedl se Vám například poslední tah štetcem? Nevadí, stačí se vrátit o krok zpět a je to. Poslední skvělou pomůckou je nástroj pro zoomováví se kterým můžete dokreslit i ty nejmenší detaily.

BrushesBrushes

Již hotový obrázek. Bylo to první co jsem nakreslil, takže mi jistě prominete, že to nevypadá jako od Van Gogha:-)

Verdikt:

Aplikace brushes je velmi, velmi povedená aplikace. Její největší síla je v její zábavnosti, která se směle může srovnávat s jinými stejně drahými a mnohdy i dražšími hrami. Tato aplikace ve Vás probudí skrytého malířského ducha a dlouho Vám nedá spát. Je to jedna z těch aplikací, která zůstane ve Vašem iPhonu nainstalovaná dlouho a možná až do konce. Nezbývá než jen zvolat: "Bravo Steve Sprang."

Hodnocení: 5/5

 

 

Autor: Libor Novotný

 

Zpět

Fotogalerie: Brushes

/album/fotogalerie-recenze-brushes-takove-ne-obycejne-malovani/img-0448-png1/
/album/fotogalerie-recenze-brushes-takove-ne-obycejne-malovani/img-0447-png1/
/album/fotogalerie-recenze-brushes-takove-ne-obycejne-malovani/img-0446-png1/
/album/fotogalerie-recenze-brushes-takove-ne-obycejne-malovani/img-0449-png1/

Diskusní téma: Recenze Brushes - takové (ne)obyčejné malování

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Vyhledávání

© 2009 Všechna práva vyhrazena.