Recenze SimCity - stavitelské orgie

05.07.2009 13:36
  • Vydavatel: Eletronic Arts, Inc
  • vydáno: 5. března 2009
  • Velikost: 30,3 MB
  • Lite verze: NE
  • Cena: 3,99 euro
  • OS 3.0 kompatibilní: ANO

V další z našich recenzí se podíváme na velmi populární hru SimCity od EA, tentokrák však na Apple iphone. A jak se nové SimCity hraje?

Trocha teorie

Jádro hry se od PC verze samozřejmě neliší. Pořád se jedná o stavění města a snahu o udržení ekonomiky. Je ale třeba říci, že obtížnost hry oproti PC verzi značně klesla. Pořád áte k dispozici složitou ekonomiku, poradce, půjčky a další propriety, ale vše působí mnohem jednodužším dojmem než na PC.

Na začátku hry máte možnost založit své vlastní město, nebo si vybrat tzv. Starter City což je už předem připravené město. Dále máto možnost vybrat si obtížnost, rok ve kterém chcete začínat, velikost plochy na které bude Vaše město stát a pak už můžete začít. Nutno ještě zmínit, že i když obtížnost značně klesla tak postavit funkčí město na hard  je pořád dosti těžké a vyžaduje nalezení té správné taktiky. Dost už ale bylo teorie, pojďme se podívat na město v praxi.

Chcete více stromů, nebo vody?? Není problém.

Začátky aneb jak rychle vydělat

Terén jsme si vybrali a začínáme stavět. Vše probíhá v klasickém SimCity stylu. Nejdříve vody, elektřiny, pak cesty, domy, průmysl, atd. Co Vás ale určitě překvapí je perfektní a deailní grafika. Můžete zoomovat a  otáčet. Bohužel je hra poměrně náročná a tak se občas dosti zpomalovala což trochu znepříjemňuje hraní. Zvuky a hudba jsou také na poměrně dobré úrovni. Hudba je však poměrně nevýrazná.

                     Uhelná elektrárna to je základ.                               Těžký průmysl vydělává dost peněz.

 Řízení města

Správa města nezahrnuje jen budování a rozšiřování zón. Jako starosty se vás také týká celá řádka různých nařízení a opatření. Bohužel i tyto srandičky mohou vysávat váš rozpočet, v některých případech jsou však nezbytné. K dispozici máte také poradce.

Vypiplaná strategie

Tak přesně takhle by se dalo SimCity označit. Skvělá grafika, velké možnosti stavění a chytlavá hratelnost. Na druhé straně velká náročnost, těžší obtížnost a zjednodušení proti PC verzi. Velkově však jde o výbornou koupi, kterou můžeme jen a jen doporučit.

Hodnocení: 4,5/5

Zpět

Vyhledávání

© 2009 Všechna práva vyhrazena.